Besplatan kurs italijanskog

U okviru sajta  tc.mudrac.com  nalazi se škola stranih jezika koja ima besplatne kurseve za sledeće jezike: španski, nemački, kineski, francuski, ruski, engleski i italijanski jezik.

Kursevi su namenjeni samostalnom učenju i zahtevaju registraciju korisnika da bi se pristupilo lekcijama.

Sledi kratak opis kursa italijanskog jezika koji je preuzet sa njihovog sajta.

Besplatan kurs italijanskog podeljen je u šesnaest poglavlja. Svako poglavlje obuhvata oko deset lekcija. Svaka lekcija ima 130 stranica pri čemu vas pojedine stranice upoznaju sa novim pojmovima, a druge očekuju od vas odgovor na postavljeno pitanje kako biste nastavili dalje.

Prilikom učenja, prikazivaće vam se traka koja označava napredak kroz lekciju. Takođe, omogućeno vam je da se vratite unazad ukoliko želite da ponovite nešto od obrađenog gradiva.

Jednom kada dođete do kraja lekcije, aktiviraće vam se meni sa leve strane te lekcije, tako da sledeći put kada zaželite da nešto ponovite ne morate ponovo da prolazite kroz lekciju već možete jednostavno da dođete do željene stranice.

Lekcije nisu vremenski ograničene i možete im pristupati neograničen broj puta.Ne postoji međusobna veza između lekcija, pa ih ne morate otvarati redom kojim su prikazane u okviru poglavlja. Ipak, pošto se polaznici kroz svaku lekciju upoznaju sa novim pojmovima, poželjno je da pratite predstavljeni redosled lekcija.

Pretpostavljeni tempo rada je jedna lekcija/test (sa izuzetkom dodataka iz prvih 16 poglavlja) na dan. Na taj način, korisnik će savladati italijanski jezik za šest meseci.Nakon toga, polaznik može da pristupi rešavanju finalnih testova i na taj način proveri usvojeno znanje.

Izuzetak od ovog pravila su dodaci (u 18. odeljku kursa) koji nisu usko povezani sa tokom lekcija i testova, te se mogu koristiti po želji.

Ipak, u zavisnosti od ličnih preferenci, korisnik može sam da odredi svoj tempo i redosled lekcija! (Za jednu lekciju je u proseku potrebno oko sat vremena rada, kao i za rešavanje testa, pa „kampanjci“ mogu ceo kurs da završe za 16 dana!)

Ukoliko se odlučite da pohađate ovaj kurs kliknite na sledeći link: Besplatan kurs . Izaberite opciju italijanski jezik, registrujte se i  učenje može da počne!

Evo kako izgleda sadržaj kursa u okviru prvog poglavlja:

Besplatan kurs italijanskog

Besplatan kurs italijanskog

5 thoughts on “Besplatan kurs italijanskog

  1. Povratni ping: Besplatno učenje italijanskog preko Interneta | Italijanski online

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s